NA POČETKU NOVE PEDAGOŠKE GODINE

Poštovani i dragi roditelji,

Dolazi nam još jedna nova pedagoška godina, novi počeci za sve nas, promjene za koje trebamo biti otvoreni i uskladiti s našim očekivanjima uz poštovanje svih s kojima ćemo surađivati.

Želimo dobrodošlicu našim novim polaznicima-prijateljima, a našim predškolarcima uspješan početak u školskim klupama.

Ne smijemo zaboraviti da je i jednima i drugima igra sastavni dio života i neka im ispuni dan i pomogne da uživaju u svojem djetinjstvu.

Zajedničkim djelovanjem i nadopunjavanjem ostvarujemo uvjete za razvoj svih djetetovih vještina i ono najvažnije djelovanje u funkciji dobrobiti djeteta.

Što se tiće roditeljskih sastanaka, planiramo ih održati krajem rujna i početkom listopada.

O skupinama i odgojiteljima po skupinama ćemo Vas dodatno osim osobno obavijestiti i putem sastanka ali i oglasnih ploča tijekom rujna.

I nadalje će vam odgojitelji unutar stvorenih grupa putem obavijesti, snimaka i fotografija nastojati pružiti informacije o radu skupine i naravno vašeg djeteta. Otvoreni smo i za razgovor u dogovoreno vrijeme i na dogovoren način.

Kao medije  izvor informacija za roditelje koristit ćemo i  oglasnu ploču vrtića, mrežnu stranicu ali i dječje kreativne izričaje.

I kao što svake godine napominjem početak pedagoške godine donosi promjene

  • za djecu (novopridošlu i već prijašnje polaznike) formiranjem novih skupina, promjenom prostora, promjenom ritma življenja u skupini i eventualno odgojitelja
  • za roditelje sve promjene vezane uz djetetove promjene ali i možda nove odgojitelje i nove roditelje u vrtiću
  • za odgojitelje prepoznavanje očekivanja roditelja i njihovih osobnosti, poštivanje osobnosti djeteta i prilagodba rada istom te  stvaranje socijalnog i materijalnog okruženja koje će omogućiti ostvarivanje uvjeta za razvoj djeteta ali i kvalitetu odnosa obitelj-dijete-vrtić.

I TO JE RAZLOG DA SE NA POČETKU, VIŠE NEGO KASNIJE, POTRUDIMO PRONAĆI RAZUMIJEVANJA JEDNI ZA DRUGE, ULOŽITI NAPORE ZA BOLJE RAZUMIJEVANJE I TOLERANCIJU.

NARAVNO RAZVIJATI KOMUNIKACIJU KOJA SADRŽI SLUŠANJE I GOVORENJE. PRETPOSTAVKE DA NETKO MOŽE PROČITATI NAŠE MISLI SAMO SU OMETAJUĆI FAKTOR DOBRE KOMUNIKACIJE I SURADNJE.

I ZA KRAJ

KRENIMO ZAJEDNO NA JOŠ JEDNO PUTOVANJE PREMA ISTOM CILJU I NEKA TO PUTOVANJE OBOGATI NAŠE ŽIVOTE NOVIM USPJESIMA I ISKUSTVIMA.

ravnateljica, Mirjana Rajković

 

 

Dječji vrtić "Vrtić Panda"

HERCEGOVAČKA 29

42000 VARAŽDIN

OIB:32116668950

TEL: 042 233 285, 095 7552125

RADNO VRIJEME 5:15 DO 17:00

RADNO VRIJEME PISARNICE : 8:00 DO 16:00