NA POČETKU PEDAGOŠKE GODINE (sa osvrtom na Upute vezane uz rad vrtića)

NA POČETKU PEDAGOŠKE GODINE (sa osvrtom na Upute vezane uz rad vrtića)

Poštovani i dragi roditelji,

Nakon burne protekle pedagoške godine i godišnjih odmora, dolazi nam nova pedagoška godina s novim izazovima. Bez obzira da li se radi o izazovima vezanim uz razvoj Vašeg djeteta, njegovih razvojnih faza, interesa, potreba ili uz izazove koji su vezani uz pojavnost COVID-a 19, od najveće je važnosti izgradnja iskrene i uvažavajuće suradnje svih koji na bilo koji način sudjeluju u životu djeteta.

Zajedničkim djelovanjem i nadopunjavanjem ostvarujemo uvjete za razvoj svih djetetovih vještina i ono najvažnije djelovanje u funkciji dobrobiti djeteta.

Što se tiće roditeljskih sastanaka, planiramo ih održati krajem rujna, naravno, uz poštivanje epidemioloških mjera.

O skupinama i odgojiteljima po skupinama ćemo Vas dodatno osim osobno obavijestiti i putem sastanka ali i oglasnih ploča tijekom rujna.

I nadalje će vam odgojitelji unutar stvorenih grupa putem obavijesti, snimaka i fotografija nastojati pružiti informacije o radu skupine i naravno vašeg djeteta. Otvoreni smo i za razgovor u dogovoreno vrijeme i na dogovoren način.

Kao medije  izvor informacija za roditelje koristit ćemo i  oglasnu ploču vrtića, mrežnu stranicu ali i dječje kreativne izričaje.

I kao što svake godine napominjem početak pedagoške godine donosi promjene

  • za djecu (novopridošlu i već prijašnje polaznike) formiranjem novih skupina, promjenom prostora, promjenom ritma življenja u skupini i eventualno odgojitelja
  • za roditelje sve promjene vezane uz djetetove promjene ali i možda nove odgojitelje i nove roditelje u vrtiću
  • za odgojitelje prepoznavanje očekivanja roditelja i njihovih osobnosti, poštivanje osobnosti djeteta i prilagodba rada istom te  stvaranje socijalnog i materijalnog okruženja koje će omogućiti ostvarivanje uvjeta za razvoj djeteta ali i kvalitetu odnosa obitelj-dijete-vrtić.

I TO JE RAZLOG DA SE NA POČETKU, VIŠE NEGO KASNIJE, POTRUDIMO PRONAĆI RAZUMIJEVANJA JEDNI ZA DRUGE, ULOŽITI NAPORE ZA BOLJE RAZUMIJEVANJE I TOLERANCIJU.

NARAVNO RAZVIJATI KOMUNIKACIJU KOJA SADRŽI SLUŠANJE I GOVORENJE. PRETPOSTAVKE DA NETKO MOŽE PROČITATI NAŠE MISLI SAMO SU OMETAJUĆI FAKTOR DOBRE KOMUNIKACIJE I SURADNJE.

I ZA KRAJ

KRENIMO ZAJEDNO NA JOŠ JEDNO PUTOVANJE PREMA ISTOM CILJU I NEKA TO PUTOVANJE OBOGATI NAŠE ŽIVOTE NOVIM USPJESIMA I ISKUSTVIMA.

 

Napomena: u prilogu je tekst Uputa za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA. Predlažem da ga pročitate kako bi zajedničkim primjenama predloženih mjera doprinijeli našoj sigurnosti.

Mirjana Rajković, ravnateljica

 

 

 

 

Dječji vrtić "Vrtić Panda"

Hercegovačka 29, 42000 Varaždin

Tel.: 042-233 285 / 042-233 284

Fax.: