Skupina Velikih maksilimača i projekt "Pčelice zujalice"

Skupina Velikih maksilimača i projekt

Od posebne je važnosti da odgojitelj promatra proces igre, prepoznaje dječje osobnosti i dječji interes. Promatranjem igre djeteta i osluškivanjem njegovih pitanja i traženja odgovora ili zajedničkim pronalaženjem informacija o svijetu koji ga okružuje, odgojitelj ima mogućnost planirati aktivnosti i sadržaje koji će biti zanimljivi djetetu i u kojima će djeca uz zabavu i igru stjecati nove vještine i znanja.

Osim materijalnog okruženja, u ovoj dobi su dobro prihvaćene različite igre koje istovremeno utjeću na stvaranje dobrih odnosa odnosno bogatog socijalnog okruženja.

Skupina velikih maksića, svakodnevno je u svojim igrama pokazivala interes vezan uz informacije o životu pčela.

Odgojitelji stvaraju uvjete za neposredan doživljaj te informacije od poznatog prema nepoznatom. Djeca imaju mogućnost različitih kreativnih izričaja doživljenog.

Na osnovu spoznaja ali i u funkciji ostvarivanja planiranih zadaća očekivanih za dijete, odgojitelji izrađuju didaktičke igre koje će potaknuti metaučenje.

Radi se o eko igrama - igrama od otpadnih materijala te su doprinos provođenju eko programa vrtića.

Kroz slijed fotografija pokušat ćemo Vam dočarati razvoj projekta koji još nije završio, a naravno da će i mapa koju izrađuju odgojitelji biti dostupna roditeljima.

Dječji vrtić "Vrtić Panda"

Hercegovačka 29, 42000 Varaždin

Tel.: 042-233 285 / 042-233 284

Fax.: